9 Πράγματα που ίσως δεν ήξερες για το ρύζι.

9 Πράγματα που ίσως δεν ήξερες για το ρύζι.
  1. Υπάρχουν πάνω από 40.000 ποικιλίες ρυζιού. Όλες προέρχονται από τα δύο εξημερωμένα είδη του φυτού, Oryza sativa ( ασιατικό ρύζι) και Oryza glaberrima ( αφρικανικό ρύζι).Μόνο 10% από αυτές συσκευάζονται και πωλούνται.
  2. Το 2011 βρέθηκαν γενετικές αποδείξεις ότι όλες οι ποικιλίες ρυζιού, εκτός από το αφρικανικό ρύζι, προέρχονται από μια και μοναδική καλλιέργεια, που έγινε πριν από 8500 χρόνια στην περιοχή του Μαργαριταρένιου Ποταμού στην Κίνα.
  3. Σε δομικό υλικό μεσαιωνικών τειχών στην Κίνα βρέθηκε ρύζι, που προστέθηκε για μεγαλύτερη αντοχή και σταθερότητα.
  4. Διαφορετικές ποικιλίες ρυζιού έχουν προσαρμοστεί και καλλιεργούνται σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική.
  5. Το 2008 στην Ιαπωνία ξεκίνησε η μόδα των Dakigokochi. Πρόκειται για σακουλάκια γεμάτα με ρύζι που μοιάζουν με φασκιωμένο βρέφος και πάνω τους τυπώνεται η φάτσα και το όνομα του νεογέννητου Μωρού.
  6. Το ρύζι χρησιμοποιείται και στην παραγωγή ποτών όπως κρασί και το γνωστό σάκε.
  7. Στην Κίνα φοβερίζουν τα μικρά κορίτσια, να τρώνε όλο το φαγητό τους λέγοντας τους οτι κάθε κόκκος ρύζι που μένει στο πιάτο θα είναι ένα σημάδι στο πρόσωπο του μελλοντικού συζύγου τους
  8. Το “άγριο” ρύζι δεν είναι στην πραγματικότητα ρύζι. Προέρχεται από το φυτό zizania palustis L. που δεν έχει καμία σχέση με τα είδη ρυζιού και ευδοκιμεί στην Β. Αμερική.
  9. Το ρυζόχαρτο δεν παράγεται από ρύζι.

 

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ το καλό ρύζι θέλει φαντασία
το China ‘s Fantasy έχει ετοιμάσει για εσάς
φανταστικά πιάτα τηγανιτού ρυζιού